Microsoft voegt nieuwe Edge-browser toe aan Windows 7

MICROSOFT VOEGT NIEUWE EDGE-BROWSER TOE AAN WINDOWS 7

De officiële ondersteuning van Windows 7 mag dan al lang en breed verlopen zijn, Microsoft heeft het besturingssysteem nog niet helemaal losgelaten. Naast het feit dat bedrijven nog steeds extra ondersteuning kunnen aanschaffen, brengt de softwarereus de nieuwe op Chromium gebaseerde Edge-browser uit voor Windows 7 middels een update.

De nieuwe webbrowser was al langer beschikbaar voor het oude besturingssysteem, maar moest los gedownload en geïnstalleerd worden. Nu wordt de browser automatisch aan het os toegevoegd.

Microsoft meldt dat deze aanpassing de nieuwe Edge zal vastpinnen op de taakbalk en als snelkoppeling op het bureaublad zal verschijnen. Mocht daar al een snelkoppeling staan van de oude Edge-browser, dan wordt deze automatisch vervangen. Het bedrijf uit Redmond drukt gebruikers wel op het hart dat deze nieuwe browser Internet Explorer niet zal vervangen en de standaard browserinstellingen niet zal wijzigen.

Deze update wordt overigens alleen uitgerold op Windows 7 SP1 en Windows 8.1 Home, Professional, Ultimate, Starter of Core-edities. Enterprise-apparaten en systemen die deze Windows-versies draaien op Active Directory of Azure Active directory zullen deze update niet krijgen.

De Windows 7-installaties moeten voorzien zijn van de SHA-2 update van 23 september 2019 en de Servicing Stack update van 12 maart 2019 en tenminste één keer zijn gereboot.